Petak, 10 August 2018 / Objavljeno u Novosti

Stručni štab ženske odbojkaške reprezentacije Srbije posjetio je danas Ski-centar “Ravna planina” na Palama kako bi vidjeli šta sve ovaj centar nudi u zimskom i ljetnom periodu.

Selektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Zoran Terzić rekao je prilikom posjete Ski-centru “Ravna planina” da je oduševljen gostoprimstvom i uslovima za treniranje na Palama, gdje su toku pripreme za Svjetsko prvenstvo u Japanu.

Ponedjeljak, 30 Juli 2018 / Objavljeno u Novosti

Proteklih dana završen je prilazni put od magistralnog puta M5 do polazne stanice Gondole, odnosno Ski centra “Ravna planina” u dužini od oko 1 km.

Prilazni put će svakako olakšati i ubrzati dolazak turista, a direktor Turističke organizacije Istočno Sarajevo Igor Tošić je prilikom obilaska završetka radova, izrazio zadovoljstvo što je asfaltirana ova dionica.

“Završetkom radova na prilaznom putu Ski centar “Ravna planina” je značajno unaprijeđen. Investiciju od oko 70.000 KM su jednoglasno podržali svi odbornici Skupštine opštine Pale i nadam se da će vlasnik dobiti novi podstrek i energiju da nastavi sa daljim ulaganjima i razvojem ovog centra”, izjavio je Tošić.

Iz Ski centra “Ravna planina” nisu krili zahvalnost zbog realizovanih radova, te su najavili nova ulaganja.

“U saradnji sa Skupštinom opštine Pale asfaltirali smo put koji će olakšati prilaz centru.

Ovim putem se zahvaljujemo SO Pale na saradnji i razumijevanju te nastavljamo raditi na poboljšanju i razvoju turističke ponude tokom cijele godine”, izjavio je Nemanja Golijanin izvršni direktor firme Majnex d.o.o.

Ponedjeljak, 23 April 2018 / Objavljeno u Novosti

Još niste odlučili gdje ćete provesti neradni dan koji nam se bliži? Pozivamo Vas 01.05.2018. godine da se družimo zajedno na već dobro poznatom mjestu, na našoj Ravnoj planini. Ujedno želimo da Vas pozovemo i na otvaranje dugo najavljivanje ljetnje sezone koja nam je na vratima i povodom koje smo spremili veliki događaj.

 

 

U ponudi od 1. maja su:

– tradicionalni zip line,
– adrenalinske vožnje biciklima,
– vožnje pedalinom na jezeru,
– uređeno kupalište,
– panoramska vožnja “Gondolom”,
– uređene pješačke staze,
– hodanje po vodi loptama,
– uživanje u gastronomskoj ponudi.

Povodom otvaranja ljetnje sezone pripremili smo žurku na otvorenom uz nekoliko iznenađenja. Za dobru atmosferu pobrinuće se “DJ SOKO”, a za sve posjetioce će biti obezbijeđeno besplatno pivo.

 

Ljeto na Ravnoj planini

Pored već pomenute i dobro poznate zimske sezone, skijalište je postalo i pravi ljetnji rekreativni centar koji obuhvata veoma široku ponudu.

Izdvajaju se rekreacija na jezeru koja obuhvata vožnju pedalinom, popularno hodanje po vodi loptom, uređeno je kupalište, a za ljubitelje pecanja u ponudi je i sportski ribolov.

Zip Line je posebna adrenalinska ponuda. Izdvaja se vožnja na zip line-u dužine cca 300 m i nudi nezaboravno iskustvo, adrenalin i uzbuđenje.

Za najmlađe posjetioce tu je popularni “gumen grad”, zabava kojoj ni stariji neće odeljeti. Piknik na Ravnoj planini kao oblik zabave i uživanja u hrani na otvorenom dostupan je od ove ljetnje sezone. Ski centar posjeduje označene staze za pješake, planinare i bicikliste.

 

KONTAKT

Jahorinski potok bb, 71420 Pale, RS, BiH
Telefon: +387 65 084 983
Mobilni: +387 65 084 983
[email protected]
[email protected]
www.ski-rp.com

 

 

Subota, 31 Mart 2018 / Objavljeno u Novosti
bila_je_to_sjajna_zimska_sezona

Zimska sezona 2017/18 koju od danas zvanično proglašavamo zatvorenom bila je sjajna u pravom smislu riječi. Ne bi bila takva da nije bilo Vas, naših vjernih posjetilaca i hvala Vam na tome!

Izraženo u brojkama, to je izgledalo ovako, imali smo preko 110 dana kvalitetnog DNEVNOG skijanja u kontinuitetu i preko 100 dana fantastičnog NOĆNOG skijanja takođe u kontinuitetu. Vožnje gondolom ili ski liftom dosegle su brojku od preko 500 hiljada, a broj posjetilaca, što skijaša što onih koji to nisu je ove sezone premašio sva naša očekivanja i još jednom hvala Vam na tome!

Zimska_sezona_2017/18

Prvo zvanično skijanje za sezonu 2017/18 krenulo je 08.12.2017. godine, a već 25.12.2017. godine svečano je puštena u rad prva gondola – kabinska žičara – u BiH koja je i na poseban način obilježila ovu sezonu. Pažnja koju je pobudila kod Vas, naših redovnih posjetilaca, kao i kod onih koji su samo zbog vožnje gondolom došli da posjete Ravnu planinu po prvi put je zabilježena budnim okom kako lokalnih tako i regionalnih medija, a što je i mnogo bitnije nije jenjavala ni tokom čitave sezone.

Gondola_kabine

Od tehničkih pojačanja, u sezonu koja je iza nas, ušli smo ojačani i za još šest topova za vještačko osnježavanje, tako da ih je u funkciji bilo ukupno 11, i morate se složiti sa nama, fantastično su „odradili“ svoje snijega je bilo dovoljno za kvalitetno skijanje u svakom trenutku.

Top_osnjezavanje_kabina_staza

Pored gondole, kao dopunskog sadržaja Ravne planine, ovu sezonu koja se završava dočekali smo i sa proširenim restoranskim kapacitetima, pa je uživanje tokom sunčanih zimskih dana u bašti kolibe „Gondola“ na vrhu Ravne planine pored akumulacionih jezera predstavljalo poseban užitak za veliki broj naših posjetilaca.

Koliba_gondola

Parking je i ove sezone, pored toga što mu je kapacitet povećan pa sad ima oko 1000 parkirnih mjesta, bio besplatan na Vašu radost, a na našu dupke pun.

Parking_rp

I ove godine Ravna planina bila je mjesto okupljanja sjajnih skijaša i sportista, pa u skladu sa tim smo i ove godine uspješno organizovali dvije FIS trke na kojima je učešće uzelo preko 150 skijaša iz svijeta.

Ni najmlađi skijaši nisu zaboravljeni jer su tokom protekle sezone na Ravnoj planini učestvovali na mnogobrojnim takmičenjima za uzrasne kategorije od 8 do 16 godina.

BH olimpijci, Muzaferija i Lokmić, su ove godine Ravnu planinu prepoznali kao idealno mjesto za obavljanje priprema pred odlazak na Olimpijadu u Koreju, a za njima nisu zaostajali ni članovi bh paraolimpijskog tima te su i oni svakodnevno, na fantastičnim stazama Ravne planine kako oni sami kažu, obavljali treninge i potrebne pripreme  baš kod nas.

takmicari_fis_rp

Potencijal Ravne planine prepoznao je i skijaški as Bojan Križaj koji je svoj boravak u Sarajevu iskoristio da jedan dan proba naše staze za koje je imao samo riječi hvale.

križaj_3

Pored svih navedenih aktivnosti, naša glavna aktivnost je bila pružanje vrhunske usluge Vama našim vjernim gostima zbog kojih smo se tikom cijele sezone i trudili da Vam budemo na usluzi. Svaka Vaša pohvala ozarila je naša srca i tjerala nas da budemo još bolji, a svaka Vaša kritika bila je naš pokretač da otklonimo eventualne nedostatke.

Za predstojeću proljetno-ljetnu sezonu pripremamo Vam mnoštvo novih sadržaja na Ravnoj planini, ali nećemo Vam sad otkrivati o čemu se radi, samo nas pratite i bićete na vrijeme obavješteni.

Moramo Vas napomenuti da će gondola raditi i dalje bez obzira na završetak zimskih aktivnosti, jer namjena joj je da bude dostupna svima tokom cijele godine. Upravo je ciljna sezona ovog projekta ljeto, različiti sadržaji kao što su: biciklizam na 20 km staza različitih kategorija, jezera sa izvorskom vodom i mnoštvo sadržaja za najmlađe, hiking staze u dužini od 30km koje se naravno vežu sa Jahorinom. Predivan vidikovac koji seže pogledom od Vlašića do Tornika na Zlatiboru.

Prema ljetnom režimu rada gondola će svim posjetiocima biti dostupna od 11 do 18 časova svaki dan za panoramsko razgledanje, uživanje u kolibi na vrhu Ravne ili vožnji biciklima.

I da ponovimo još jednom bila je ovo sjajna zimska sezona i hvala Vam što ste bili dio naše priče!

 

Vrh