+387 57 226 180 info@ski-rp.com

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Birth Date*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login
+387 57 226 180 info@ski-rp.com

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Birth Date*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

Najuspješnija zimska sezona na Ravnoj planini

Mart je na izmaku, a mi još uvijek skijamo. Tako je bilo i prošle sezone u Ski centru Ravna planina, ali smo u ovoj godini, zahvaljujući ukazanom povjerenju naših posjetilaca, premašili sve dosadašnje rezultate. U sezoni 2018/2019 ostvarili smo 110 dana dnevnog skijanja i 100 dana noćnog skijanja u kontinuitetu, što potvrđuje činjenicu da je skijanje u našem Ski centru zagarantovano. Kvalitet uređenih staza zadovoljava najviše evropske i svjetske standarde u svim vremenskim uslovima. Kroz posvećenost i zalaganje zaslužili smo povjerenje naših gostiju tako da je ove sezone ostvarena nova rekordna posjećenost i preko 800 000 vožnji gondolom i ski liftom. Gostima je na raspolaganju bilo 12,5 km vrhunski uređenih ski staza različitih kategorija (2 plave,1 crvena, 1 crna), 1000 mjesta u restoranu Gondola, 300 mjesta u kolibi Gondola na vrhu planine, kao i 1000 besplatnih parking mjesta.

Gosti su naročito uživali u prednostima koje pruža vožnja u zatvorenim kabinama naše gondole, u kojima su posjetioci zaštićeni od hladnoće i vjetra uz očaravajući pogled na planinske pejzaže koji se pružaju od Vlašića do Zlatibora. Naš Ski cntar, jedini u BiH, pruža ovakvu pogodnost vertikalnog transporta u zatvorenim kabinama koje omogućavaju maksimalan komfor i uživanje u doživljaju prirode i planine.

Još od prvog dana, mališani su bili naši najdraži i najbrojniji gosti. Najmlađi su uživali u zimskim radostima u dječijem vrtiću sa mnogobrojnim zabavnim sadržajima i dječijim ski liftom. Njihovi osmjesi i graja uljepšavali su ambijent Ski centra Ravna planina i postali nešto po čemu smo zaista prepoznatljivi.

Zimska sezona koja je svečano otvorena 01.12.2018. godine i dalje traje, a mi smo pripremili nove zanimljive sadržaje za ljetnu sezonu. Naglašavamo da će gondola biti u funkciji 356 dana godišnje, a prema ljetnom režimu rada gondola će svim posjetiocima biti dostupna od 11 do 18 časova za panoramsko razgledanje, uživanje u kolibi na vrhu Ravne planine, šetnju po uređenim planinskim stazama ili vožnju biciklima.

Za ljeto smo našim gostima pripremili i uređene prostore za piknik sa svim potrebnim aksesoarom na vrhu Ravne planine u blizini dva vještačka jezera na kojima je moguće uživati u pecanju, plivanju, vožnji pedalinama i drugim zabavnim sadržajima na vodi, naročito za mališane. Takođe, novi zip-line će goste spuštati preko jezera u jedinstvenoj adrenalinskoj avanturi u ambijentu netaknute prirode.

Očekujemo rast interesovanja za biciklizam jer postoji ogroman potencijal za ljubitelje ovog sporta, a našim posjetiocima nudimo 20 km biciklističkih staza različitih kategorija, kao i mnoge adrenalinske sadržaje. Plninari i šetači su naši vjerni gosti, a za njihov ugođaj smo pripremili 30km obilježenih hiking staza u živopisnom ekološkom ambijentu sa mnoštvom vidikovaca, izvora pitke vode i prolaskom pored „Omladinske pećine” čije ćemo tajne, jedinstven nakit i speleološki sadržaj ponuditi našim posjetiocima u narednom periodu. Planinarskim stazama od Ski centra Ravna planina moguće je doći do Jahorine, kao i do Romanije i Novakove pećine. U planu je razvoj novih sadržaja za alpiniste i ljubitelje avanturističkog turizma.

Posebno smo ponosni na ponudu jahanja konja koja će od ove sezone biti dostupna našim posjetiocima. Ovaj vid rekreacije je u skladu sa ekološkim principima koje snažno zastupamo, a zaštita prirodne sredine je prioritet u svim našim aktivnostima. Na primjer, voda u našim jezerima je izvorska, te u jednom jezeru uzgajamo ribu koju posjetioci mogu pecati, pripremati na roštilju ili ponijeti. Ne treba zaboraviti ni gljive i čajeve koji su u rasprostranjeni na Ravnoj planini i sve je masovnije njihovo skupljanje u ovom ekološkom području, što je svakako, razlog više da budete naši gosti u potpunom doživljaju prirode, zabave i uživanja.

Da je Ski centar Ravna planina pravi izbor za Vaše slobodno vrijeme potvrđuju brojni gosti iz svijeta sporta i javne ličnosti koji su nas posjetili, te događaji koje smo organizovali u proteklom periodu:
– “FIS Majneks kup” u slalomu i veleslalomu u muškoj i ženskoj konkurenciji u kojem su uzeli učešće domaći takmičari, kao i najbolji skijaši iz regiona, Češke, Slovenije i Slovačke. Važnost ovog događaja je i u tome što je to prva FIS trka u regionu, koja omogućava takmičarima osvajanje prvih FIS bodova u sezoni i dodatno promoviše Ski centar Ravna planina.
– FIS trofej “Ravna planina 2018” koji se boduje za učešće na Evropskom zimskom omladinskom olimpijskom festivalu 2019. godine, a predstavlja i kvalifikacionu trku za učešće na Svjetskom prvenstvu, na kojem je u veleslalomu i slalomu učestvovalo 106 skijaša iz 16 zemalja.
– štoping trening dječije reprezentacije BiH, tj. izborna trka za dječiju reprezentaciju BiH na kojem je u veleslalomu i slalomu učestvovalo 20 takmičara u muškoj i ženskoj kategoriji, u organizaciji Smučarskog saveza BiH.
– “Majnеks kup 2019”, u organizaciji Ski savеza BiH, takmičеnjе za mlađe katеgorije, a tеhnički organizator bio je Smučarksi klub “Palе”.
Još jednom želimo da Vam se zahvalimo na ukazanom povjerenju i divnom druženju tokom protekle zimske sezone, kao i da zakažemo nastavak sa novim sadržajima u susret ljetu.

Vaš Ski centar Ravna planina

Povezano