+387 57 226 180 info@ski-rp.com

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Birth Date*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login
+387 57 226 180 info@ski-rp.com

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Birth Date*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

Bila je to sjajna zimska sezona! – Hvala Vam!

Zimska sezona 2017/18 koju od danas zvanično proglašavamo zatvorenom bila je sjajna u pravom smislu riječi. Ne bi bila takva da nije bilo Vas, naših vjernih posjetilaca i hvala Vam na tome!

Izraženo u brojkama, to je izgledalo ovako, imali smo preko 110 dana kvalitetnog DNEVNOG skijanja u kontinuitetu i preko 100 dana fantastičnog NOĆNOG skijanja takođe u kontinuitetu. Vožnje gondolom ili ski liftom dosegle su brojku od preko 500 hiljada, a broj posjetilaca, što skijaša što onih koji to nisu je ove sezone premašio sva naša očekivanja i još jednom hvala Vam na tome!

Zimska_sezona_2017/18

Prvo zvanično skijanje za sezonu 2017/18 krenulo je 08.12.2017. godine, a već 25.12.2017. godine svečano je puštena u rad prva gondola – kabinska žičara – u BiH koja je i na poseban način obilježila ovu sezonu. Pažnja koju je pobudila kod Vas, naših redovnih posjetilaca, kao i kod onih koji su samo zbog vožnje gondolom došli da posjete Ravnu planinu po prvi put je zabilježena budnim okom kako lokalnih tako i regionalnih medija, a što je i mnogo bitnije nije jenjavala ni tokom čitave sezone.

Gondola_kabine

Od tehničkih pojačanja, u sezonu koja je iza nas, ušli smo ojačani i za još šest topova za vještačko osnježavanje, tako da ih je u funkciji bilo ukupno 11, i morate se složiti sa nama, fantastično su „odradili“ svoje snijega je bilo dovoljno za kvalitetno skijanje u svakom trenutku.

Top_osnjezavanje_kabina_staza

Pored gondole, kao dopunskog sadržaja Ravne planine, ovu sezonu koja se završava dočekali smo i sa proširenim restoranskim kapacitetima, pa je uživanje tokom sunčanih zimskih dana u bašti kolibe „Gondola“ na vrhu Ravne planine pored akumulacionih jezera predstavljalo poseban užitak za veliki broj naših posjetilaca.

Koliba_gondola

Parking je i ove sezone, pored toga što mu je kapacitet povećan pa sad ima oko 1000 parkirnih mjesta, bio besplatan na Vašu radost, a na našu dupke pun.

Parking_rp

I ove godine Ravna planina bila je mjesto okupljanja sjajnih skijaša i sportista, pa u skladu sa tim smo i ove godine uspješno organizovali dvije FIS trke na kojima je učešće uzelo preko 150 skijaša iz svijeta.

Ni najmlađi skijaši nisu zaboravljeni jer su tokom protekle sezone na Ravnoj planini učestvovali na mnogobrojnim takmičenjima za uzrasne kategorije od 8 do 16 godina.

BH olimpijci, Muzaferija i Lokmić, su ove godine Ravnu planinu prepoznali kao idealno mjesto za obavljanje priprema pred odlazak na Olimpijadu u Koreju, a za njima nisu zaostajali ni članovi bh paraolimpijskog tima te su i oni svakodnevno, na fantastičnim stazama Ravne planine kako oni sami kažu, obavljali treninge i potrebne pripreme  baš kod nas.

takmicari_fis_rp

Potencijal Ravne planine prepoznao je i skijaški as Bojan Križaj koji je svoj boravak u Sarajevu iskoristio da jedan dan proba naše staze za koje je imao samo riječi hvale.

križaj_3

Pored svih navedenih aktivnosti, naša glavna aktivnost je bila pružanje vrhunske usluge Vama našim vjernim gostima zbog kojih smo se tikom cijele sezone i trudili da Vam budemo na usluzi. Svaka Vaša pohvala ozarila je naša srca i tjerala nas da budemo još bolji, a svaka Vaša kritika bila je naš pokretač da otklonimo eventualne nedostatke.

Za predstojeću proljetno-ljetnu sezonu pripremamo Vam mnoštvo novih sadržaja na Ravnoj planini, ali nećemo Vam sad otkrivati o čemu se radi, samo nas pratite i bićete na vrijeme obavješteni.

Moramo Vas napomenuti da će gondola raditi i dalje bez obzira na završetak zimskih aktivnosti, jer namjena joj je da bude dostupna svima tokom cijele godine. Upravo je ciljna sezona ovog projekta ljeto, različiti sadržaji kao što su: biciklizam na 20 km staza različitih kategorija, jezera sa izvorskom vodom i mnoštvo sadržaja za najmlađe, hiking staze u dužini od 30km koje se naravno vežu sa Jahorinom. Predivan vidikovac koji seže pogledom od Vlašića do Tornika na Zlatiboru.

Prema ljetnom režimu rada gondola će svim posjetiocima biti dostupna od 11 do 18 časova svaki dan za panoramsko razgledanje, uživanje u kolibi na vrhu Ravne ili vožnji biciklima.

I da ponovimo još jednom bila je ovo sjajna zimska sezona i hvala Vam što ste bili dio naše priče!

 

Povezano